Privreda

PRIVREDA I POLJOPRIVREDA: Dozvole za kretanje u vreme zabrane

Redakcija TV Bečej | 18. mart. 2020. | 15:48 | Privreda

PRIVREDA I POLJOPRIVREDA: Dozvole za kretanje u vreme zabrane

PRIVREDA

Kompanije i privredni subjekti koji imaju potrebe za angažovanjem zaposlenih u vreme zabrane kretanja od 20 časova uveče do pet sati ujutru treba da popune obrazac - tabelu sa podacima zaposlenih za čijim radom u noćnoj smeni postoji potreba, i da isti dostave na e-mail Ministarstva privredevanrednostanje@privreda.gov.rs

Iz Privredne komore Srbije kažu ne izdaju pomenute dozvole i da su u prepodnevnim satima anketiranjem kompanija prikupili informacije radi sagledavanja potreba za proizvodnjom i pružanjem usluga u vreme zabrane kretanja. Ujedno uputili su molbu privrednicima, koji su im već slali podatke, da imaju razumevanja i to učine i u traženoj formi.

"PКS će biti na raspolaganju privrednicima za sve dodatne informacije i pomoć kako bi i u novim okolnostima obezbedili nastavak nesmetanog rada u noćnim smenama, ali i u stalnoj komunikaciji sa nadležnima da bi se vladina mera što efikasnije sprovodila", poručuju iz Privredne komore Srbije.

POLJOPRIVREDA

U slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja od 20 časova do 5 ujutro, svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs

To mogu učiniti i na broj telefona 064/88-18-449 koji opslužuje Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski okrug.

U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu  koje će se kretati u periodu od 20 do 5 časova, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 5 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Ostale vesti iz ove kategorije