Privreda

“Potisje-Bečej”: Bezbednost radnika i građana na prvom mestu

Zorana Bogdanović | 2. april. 2020. | 7:39 | Privreda

Iako u otežanim uslovima i sa 70 odsto manjim novčanim prilivima za izvršene usluge, preduzeće “Potisje-Bečej” redovno odnosi otpad iz domaćinstava na teritoriji opštine Bečej.

Najvažnije je da usluge budu pružene u skladu sa propisanim zdravstvenim merama, jer je bezbednost radnika i korisnika na prvom mestu, kazao nam je direktor preduzeća Zoltan Feješ, koji već dve nedelje, radi od kuće.

Paralelno sa tekućim obavezama, priprema se i izveštaj o poslovanju za 2019. godinu. Kada ovaj dokument bude završen i preveden na mađarski jezik, skupština društva će ga razmatrati putem video konferencije.

Ipak, za one radnike koji svoje poslove ne mogu da obavljaju od kuće nabavljena je zaštitna oprema, a kamioni za prevoz smeća se svakodnevno dezinfikuju, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, kazao je direktor.

Za vreme uskršnjih praznika odvoženje komunalnog otpada odvijaće se po ustaljenom redu vožnje, kao i ostalim radnim danima. Međutim, građani III Mesne zajednice zbog prvomajskih praznika smeće treba da iznesu dan ranije, u četvrtak 30. aprila, umesto u petak 1. maja.

Odnošenje kabastog otpada planirano je da traje nedelju dana, od 4. do 9. maja.

Izvesne promene u radu preduzeća odnose se na odnošenje sekundarnih sirovina iz domaćinstava na teritoriji Bečeja i Bačkog Petrovog Sela, gde građani reciklabilni otpad još uvek odlažu u zelene džakove. U aprilu građani Bečeja treba da zajedno sa kućnim otpadom, u terminu kada im se inače odnosi smeće, ispred svojih domova iznesu džakove sa sekundarnim sirovinama 22, 23. i 24 aprila. U Bačkom Petrovom Selu sekundarne sirovine odnosiće se 20. ovog meseca.

Inače, od maja preduzeće će raditi u periodu od 6 do 14 časova, izuzev u periodu od 4. do 9. maja kada će zbog odnošenja kabastog otpada iz domaćinstava na teritoriji opštine Bečej radnici raditi do 18 časova.

Građani kojima su potrebne dodatne informacije u vezi sa prolećnom akcijom “Potisja-Bečej” mogu pozvati brojeve telefona 063/865-25-66 i 062/88-62-408.

“Potisje-Bečej”: Bezbednost radnika i građana na prvom mestu
Ostale vesti iz ove kategorije