Poljoprivreda

Pošta Srbije besplatno isporučuje seme za prolećnu setvu

Redakcija TV Bečej | 7. april. 2020. | 15:06 | Poljoprivreda

Pošta Srbije besplatno isporučuje seme za prolećnu setvu

Javno preduzeće Pošta Srbije i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo u Novom Sadu postigli su dogovor o besplatnoj isporuci semena tog instituta za prolećnu setvu, saopštio danas kabinet ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Кrkobabića.
Institut za ratarstvo i povrtarstvo danas tim povodom otvara namensku telefonsku liniju.


Sve količine semena kukuruza, suncokreta i krmnog bilja koje domaćini, poljoprivrednici, zadruge i zadrugari naruče novosadskom institutu, Pošta Srbije će u optimalnom roku dostavljati na naznačenu adresu, a tu uslugu neće naplaćivati, dok traje vanredno stanje i epidemija virusa korona.

"To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu, koje gradjanima Srbije obezbedjuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu", rekao je Кrkobabić.

Ministar je istakao da je Pošta Srbije, "kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznala značaj te inicijative u ovim teškim momentima za našu zemlju i rešila da bez naknade obezbedi domaćinima Srbije, seme neophodno za setvu, dajući tako svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi".

Izvor: Beta

Ostale vesti iz ove kategorije