Kultura

Narodna biblioteka Bečej od ponedeljka kreće sa izdavanjem knjiga

Vukašin Ljubojev | 29. april. 2020. | 9:12 | Kultura

Nakon više od mesec dana vanrednog stanja, Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je Preporuku svim bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama u Srbiji da mogu da nastave sa radom.

Sa tim u vezi, Narodna biblioteka u Bečeju će nakon sprovedenih preventivnih mera, koje se odnose na sprečavanje širenja korona virusa, početi sa radom u ponedeljak, nakon prvomajskih praznika.

S obzirom da je potvrđeno da virus živi neko vreme na papiru i kartonu, po preporuci epidemiologa, knjige koje korisnici vrate, neće odmah biti odložene na odgovarajuće police, već na posebno određeno mesto, objašnjava Lovaš i dodaje da korisnici neće moći da željene naslove uzimaju sami.

Čitaoci će moći da uzimaju po tri knjige, a radno vreme svih ogranaka biblioteke biće od 8 do 13 časova. Na ulazu u svim objektima biće postavljeni improvizovani pultovi, a korisnici će ulaziti jedan po jedan uz obavezno korišćenje zaštitnih maski i rukavica.

Lovaš ističe da Biblioteka tokom vanrednog stanja nije prekinula sa radom, već se usmerila na poslove sređivanja knjižnog fonda, dok je kontakt sa korisnicima održavala putem društvenih mreža, gde su zaposleni postavljali raznovrsne edukativne i zabavne sadržaje.

Narodna biblioteka Bečej od ponedeljka kreće sa izdavanjem knjiga
Ostale vesti iz ove kategorije