Društvo

Po rekonstrukciji biće propisana tonaža za prelazak mosta kod Bisernog ostrva

Zorana Bogdanović | 4. maj. 2020. | 10:40 | Društvo

Nakon više godina, dotrajali most na Staroj Tisi kod Bisernog ostrva u Bačkom Gradištu biće kompletno rekonstruisan. Radovi počinju 10. maja i u naredna dva meseca ovaj prelaz biće zatvoren za saobraćaj.

Investiciju vrednu 9,6 miliona dinara finansira Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu na osnovu rešenja o korišćenju budžetske rezerve APV.

Rekonstrukcija, između ostalog, podrazumeva montažu i ugradnju novih patosnica, nabavku i pripremu čeličnih kolovoznih ploča, kao i antikorozionu  zaštitu  metalne  konstrukcije.

U najavi je, kaže prvi čovek opštine, postavljanje video nadzora na solarno napajanje kako bi se kontrolisao saobraćaj na mostu.

Inače, rok za izvođenje radova na rekonstrukciji je 59 kalendarskih dana, a izvođač radova je DTD VD "Srednja Bačka" DOO Bečej.

Poljoprivrednici će do svojih parcela moći da dolaze koristeći prilaz iz Čuruga ili preko brane prema Novom Bečeju. Iz Opštine Bečej poručuju da će ubrzo biti objavljene detaljne saobraćajne smernice.

Po rekonstrukciji biće propisana tonaža za prelazak mosta kod Bisernog ostrva
Ostale vesti iz ove kategorije