Društvo

NZS: Od četvrtka teku rokovi u upravnim postupcima

Redakcija TV Bečej | 11. maj. 2020. | 8:25 | Društvo

NZS: Od četvrtka teku rokovi u upravnim postupcima

Nacionalna služba za zapošljavanje podseća korisnike svojih usluga da je sa ukidanjem vanrednog stanja, počev od 7. maja prestao da važi poseban režim za računanje rokova u upravnim postupcima.

To znači da stranke kojima je radni odnos prestao u periodu trajanja vanrednog stanja zahtev za novčanu naknadu mogu da podnesu u roku od 30 dana počev od 7. maja.

Rokovi za podnošenje zahteva za novčanu naknadu koji su počeli da teku pre uvođenja vanrednog stanja 15. marta, prekinuti su i nisu tekli za vreme trajanja vanrednog stanja. Ovi rokovi nastavljaju da se računaju u preostalom delu počev od prošlog četvrtka.

Svi rokovi za donošenje odluka od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, a koji su istekli za vreme trajanja vanrednog stanja, produžavaju se za 30 dana počev od 7. maja.

Dozvole za rad strancima, čije je važenje isteklo za vreme trajanja vanrednog stanja, nastavile su da važe sve do isteka vanrednog stanja. Rok za podnošenje zahteva za njihovo produženje je 30 dana, a rokovi teku od 7. maja.

Ostale vesti iz ove kategorije