Društvo

Za vrtić prijavljeno 116 dece, a za školski dnevni boravak 11

Zorana Bogdanović | 11. maj. 2020. | 8:49 | Društvo

Od ukupno 116 prijavljenih, u Predškolsku ustanovu „Labud Pejović“ Bečej danas je krenulo 91 dete, a ovu mogućnost imali su roditelji koji zbog posla nisu mogli da ostanu kod kuće sa decom.

Formirano je 16 vaspitnih grupa u objektima „Kolibri“, „Duga“ i jaslicama „Labudići“ u Bečeju, „Kockica“ u Bačkom Gradištu.

Prema protokolu, roditelji su morali da vrtiću dostave potvrdu pedijatra da je njihovo dete zdravo.

Takođe, roditelji koji će se u narednom periodu polako vraćati poslovnim obavezama treba da se predškolskoj ustanovi jave dva dana ranije, kako bi se blagovremeno organizovao prihvat dece.

U opštini Bečej dnevni boravak pohađa ukupno 11 školaraca mlađih od 12 godina, koji su raspoređeni u dve osmoletke. U OŠ „Zdravko Gložanski“ prijavljeno je devetoro dece prvog i drugog razreda, dok u OŠ „Sever Đurkić“ dvoje. Prijem dece je na glavnom ulazu, uz poštovanje propisanih mera.

Deca u školu dolaze u 7.30, a shodno potrebama roditelja, u dnevnom boravku ostaju do 15 časova. Inače, bilo da svoje dete ostavljaju u vrtiću ili u školskom dnevnom boravku, roditelji su dužni da ustanovama prilože potvrdu poslodavca da fizički moraju biti prisutni na svom poslu.

Za vrtić prijavljeno 116 dece, a za školski dnevni boravak 11
Ostale vesti iz ove kategorije