Društvo

ŠOSO „Bratstvo“ školuje đake za tražena zanatska zanimanja

Vukašin Ljubojev | 27. maj. 2020. | 10:01 | Društvo

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ iz Bečeja planira da u narednoj školskoj godini upiše četiri odeljenja, od toga dva na srpskom a dva odeljenja na mađarskom nastavnom jeziku.

Ponuđeni smerovi identični su onima od prošle godine, a to su cvećar-vrtlar na oba nastavna jezika, pekar na mađarskom i frizer na srpskom nastavnom jeziku.

Odeljenja će moći da upiše od 6 do 12 đaka, a ukoliko se pojavi za jedan više ili manje zainteresovan učenik, školska uprava u 90 odsto slučajeva daje saglasnost za otvaranje takvog odeljenja rekao nam je vršilac dužnosti direktora ove škole Zoltan Horvat.

Školu trenutno pohađa 99 učenika, od čega je šestoro maturanata osnovnog, a 15 srednjoškolskog obrazovanja.

Period učenja na daljinu bio je veliki izazov kako za njih, tako i za profesore, koji su se dovijali na razne načine kako bi deci dostavili materijale za učenje i pomogli im da što lakše savladaju gradivo.

U školi željno iščekuju sanaciju objekta u ulici Đure Jakšića, koja bi trebalo da košta oko 50 miliona dinara. Do kraja ove nedelje od Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine dobiće donaciju u vidu računarske i sportske opreme, kazao je Horvat.

ŠOSO „Bratstvo“ školuje đake za tražena zanatska zanimanja
Ostale vesti iz ove kategorije