Društvo

Gimnaziji Bečej prioritet kvalitetno obrazovanje, ali i infrastrukturni projekti

Zorana Bogdanović | 28. maj. 2020. | 6:26 | Društvo

Gimnazija Bečej u novu školsku godinu upisuje 90 đaka, koji će biti raspoređeni u tri odeljenja.

Budući gimnazijalci u ponudi imaju društveno-jezički i prirodno-matematički smer na srpskom, a na mađarskom nastavnom jeziku opšti smer.

Gimnazija u Bečeju pruža kvalitetno obrazovanje, a to potvrđuje najviša ocena Ministarstva prosvete doneta prilikom spoljašnje evaluacije.

Kada je reč o kapitalnim investicijama, podsetimo da je pre dve godine obnovljena fasada Gimnazije u ulici Uroša Predića. Vrednost radova, koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, iznosi 3.440.000 dinara. Rukovodstvo škole aktivno prati konkurse koje raspisuju pokrajinski i republički organi, kako bi ostvarili zacrtane planove uređenja škole.

Inače, za celokupnu sanaciju fasade velelepne zgrade koja datira još od 1925. godine potrebno je nešto više od 16 miliona dinara. Od toga, za drugu fazu obnove fasade u Zelenoj ulici oko pet miliona dinara, a ostatak sredstava za spoljašnje zidove u dvorištu škole.

Projekat rekonstrukcije fiskulturne sale vredan je oko 3,7 miliona dinara.

Gimnaziju pohađa 316 učenika, od čega 78 njih ove godine završava svoje srednjoškolsko obrazovanje u ovoj bečejskoj školi.

Gimnaziji Bečej prioritet kvalitetno obrazovanje, ali i infrastrukturni projekti
Ostale vesti iz ove kategorije