Društvo

U Mileševu i Drljanu bolji kvalitet vode

Zorana Bogdanović | 4. avgust. 2020. | 8:51 | Društvo

Zahvaljujući investiciji vrednoj oko 10,5 miliona dinara, u Mileševu je nedavno izgrađen pomoćni objekat postrojenja za dezinfekciju pijaće vode.

Projekat su sufinansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od oko 8,4 miliona dinara i Opština Bečej u iznosu od 2,1 milion dinara.

Osim što će postrojenje za proizvodnju dezinfektanta na licu mesta potrošnje umnogome olakšati poslovanje „Vodokanala“, doprineće i boljem kvalitetu vode, bezbednosti na radu zaposlenih, kao i unapređenju zaštite životne sredine, kazao je Grbić.

Kada je reč o kvalitetu vode u Bačkom Petrovom Selu, početkom decembra 2018. godine pokrenut je nov sistem vodosnabdevanja. Umesto žute vode sa sedam bunara malih kapaciteta, vodosnabdevanje se vrši sa novog izvorišta sa dva bela bunara, a dezinfekcija vode se vrši gasnim hlorisanjem.

Izveštaji fizičko-hemijskog pregleda ukazuju da voda ne odgovara po "Pravilniku o higijenskom ispravnosti vode za piće" zbog boje, povećanog utroška kalijum-permanganata, povećane koncentracije amonijaka, gvožđa i arsena.

U Mileševu i Drljanu bolji kvalitet vode
Ostale vesti iz ove kategorije