Društvo

U toku prijave za besplatne obuke šivenja, knjigovodstva, rada na računaru…

Zorana Bogdanović | 15. septembar. 2020. | 9:23 | Društvo

„Inovativne usluge za poboljšanje kvaliteta života za žene u opštini Bečej“ naziv je projekta Opštine Bečej koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo sa 1,3 miliona dinara, dok je Swiss PRO preko Stalne konferencije gradova i opština donirao 960.000,00 dinara.

U okviru projekta su planirane radionice i seminari na kojima bi se obrađivale teme o rodnoj ravnopravnosti, antidiskriminaciji, prevenciji nasilja i značaja aktiviranja žena u društvu, kao i različite besplatne obuke.

Obuke su namenjene ženama, a zainteresovane građanke za učešće treba da se prijave u svojoj mesnoj zajednici, poručuju nadležni.

Još jedan od ciljeva projekta jeste podizanje kapaciteta pružanja usluga lokalne samouprave, prvenstveno Centra za socijalni rad, Doma zdravlja i Gerontološkog centra.

U projekat je uključeno i Gradsko pozorište Bečej koje će u svojoj produkciji izvesti tri pozorišne predstave kako u Bečeju, tako i u drugim naseljenim mestima.

Sve aktivnosti će se realizovati u partnerstvu sa mesnim zajednicama i nevladinim sektorom.

Aktivnost je podržana u okviru projekta „Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swis PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

U toku prijave za besplatne obuke šivenja, knjigovodstva, rada na računaru…
Ostale vesti iz ove kategorije