Turizam

„Ženski kutak“ kao uvertira za Jesenju cvetnu pijacu

Vukašin Ljubojev | 22. septembar. 2020. | 10:23 | Turizam

Udruženje građana „Biber“ juče i danas organizovalo je tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Ženski kutak“, koja je ove godine, kako kažu organizatori, uvertira za Jesenju cvetnu pijacu.

U centru Bečeja na ovoj tradicionalnoj izložbi prodajnog karaktera mogu se pronaći razne rukotvorine, unikatan nakit, domaći sapuni, kolači, i mnogi drugi unikatni i ručno pravljeni proizvodi.

Na „Ženskom kutku“, pored svih pomenutih proizvoda, izloženi su i ručno rađeni odevni predmeti za decu, žene i muškarce, skrojeni i sačinjeni po starim tradicionalnim tehnikama vezenja, tkanja, šivenja i heklanja, od prirodnih materijala, sa različitim motivima.

Vlasnica ateljea iz Kragujevca, kaže da je prvi put da izložila svoje proizvode u Bečeju, ali je sigurna da će već na Jesenjoj cvetnoj pijaci sa svojim rukotvorinama ponovo posetiti naš grad.

Priliku da bude vesnik Jesenje cvetne pijace i jedini predstavnik, odnosno prodavac sobnih i dvorišnih biljaka, Dejan Dimitrijević iz Despotovca, koji je iz Rasadnika „Resava Dimitrijević“ u Bečej doneo veliki broj zanimljivih i vrlo popularnih primeraka određenih biljaka, kako u svetu, tako i kod nas.

 „Jesenja cvetna pijaca“, kažu u Udruženju građana „Biber, biće organizovana u drugoj polovini oktobra u centru Bečeja.

„Ženski kutak“ kao uvertira za Jesenju cvetnu pijacu
Ostale vesti iz ove kategorije