Privreda

U Bečeju prvi najsavremeniji uređaj za virtuelnu obuku vozača

Zorana Bogdanović | 9. oktobar. 2020. | 6:17 | Privreda

Auto škola „Lesson“ iz Bečeja prva je u Srbiji nabavila najsavremeniji uređaj za obuku vozača. Reč je o virtuelnom simulatoru koji treba da pomogne učesnicima u saobraćaju da steknu što više znanja, iskustva i samopouzdanja, bez posledica usled pogrešnih odluka i procena u rizičnim i opasnim situacijama, koje ih mogu zadesiti u realnosti.

Osim za buduće vozače B kategorije, ovaj virtuelna obuka namenjena je i onima koji već imaju vozačku dozvolu, ali iz određenih razloga ne učestvuju u saobraćaju.

Uređaj nemačke proizvodnje nabavili su zahvaljujući fondaciji „Prosperitati“, a ova investicija vredna je 17.000 evra.

Simulator ove vrste predstavlja budućnost obuka vožnje i pruža mnoštvo benefita. Sa ekološkog aspekta, smanjuje emisiju štetnih gasova, a sa praktičnog, pruža mogućnost obučavanja za vožnju na autoputu, na nizbrdici i uzbrdici, što ovdašnji kandidati nemaju mogućnost da iskuse u realnim situacijama.

Vuković kaže da je u izradi novi zakon o bezbednosti u saobraćaju, te da očekuju da će obuka na simulatoru u narednom periodu biti prepoznata i uvrštena u sistem obuka za polaganje vožnje. Ipak, za sada kandidati ne mogu polagati završni ispit na simulatoru.

Predviđeno je da čas košta 600 dinara. Prvih troje koji se jave našoj redakciji na broj telefona 065/95-89-555 dobiće gratis jedan čas obuke vožnje na najsavremenijem simulatoru.

U Bečeju prvi najsavremeniji uređaj za virtuelnu obuku vozača
Ostale vesti iz ove kategorije