Sport

Bečej domaćin srpskih reprezentativaca u kajaku

Vukašin Ljubojev | 9. oktobar. 2020. | 9:29 | Sport

Nakon pet godina, Bečej, Kajak kanu klub Bečej i desna obala Tise ugostili su 23 reprezentativaca Srbije u kajaku.

Iako je kajakaška sezona na izmaku, u Tisi je velika gužva jer su pored gostiju zaveslali i domaćini, među kojima i nedavni osvajač srebra i bronze na Svetskom kupu u Segedinu, Marko Novaković. Kajakaši iz različitih gradova Srbije kao i njihovi treneri i više su nego zadovoljni uslovima koji su im pruženi u toku boravka u Bečeju. 

Kao članovi srpskog mešovitog dvoseda, Bečejci Marko Novaković i Biljana Reljić, nedavno su osvojili srebro u finalu Svetskog kupa završivši trku u vremenu 34 sekundi i 47 stotinki.

Pored toga, na istom takmičenju Marko se okitio i bronzom u muškom četvercu na 500 metara, gde je sa Nebojšom Grujićem, Anđelom Džombetom i Markom Dragosavljevićem kroz cilj prošao nakon jednog  minuta 23 sekunde i 14 stotinki, dok je kao pojedinac u K-1 na 200 metara, bio četvrti.

Druga posada četverca, među kojima još jedan Bečejac, Luka Stojkov, zatim Vojin Radulović, Stefan Vrdoljak, i Danilo Živković, trku u Segedinu izveslali su za jedan minut 27 sekundi 96 stotinki i tako završili na devetom mestu.

Kada je već reč o Stojkovima, treba napomenuti i to da je Miloš Stojkov na ovogodišnjoj regati Olimpijskih nada u konkurenciji K2-500 sa Nikolom Karanovićem izborio polufinale, dok je u disciplini K2-1000 metara, sa istim partnerom osvojio sedmo mesto.

Iako nema takmičenja, kajakaši i dalje ostaju na vodi, dok im vremenski uslovi to budu dozvoljavali. Kako kažu, sledeća godina i takmičenja su i dalje pod znakom pitanja zbog trenutne situacije sa korona virusom.

Bečej domaćin srpskih reprezentativaca u kajaku
Ostale vesti iz ove kategorije