Zdravstvo

Mali broj građana opštine Bečej odlazi na preventivne zdravstvene preglede

Vukašin Ljubojev | 15. oktobar. 2020. | 9:28 | Zdravstvo

Tribina Doma zdravlja Bečej pod nazivom "Prevencija = prvi korak ka zdravlju" održana je danas u velikoj sali Skupštine opštine Bečej u okviru projekta „Inovativne usluge za poboljšanje kvaliteta života za žene u opštini Bečej“.

Na tribini o značaju preventivnih pregleda, vakcinaciji i brizi o mentalnom zdravlju govorili su dr Biljana Jovanović, spec. opšte medicine, dr Mirjana Dimitrašković Ivezić, specijalista psihijatrije, dr Aleksandra Novčić, spec. opšte medicine, kao i Dragan Banović, glavni tehničar Doma zdravlja Bečej.

Zdravstveni radnici govorili su o prevenciji zaraznih bolesti, hroničnih poput bolesti srca, pluća, krvnih sudova, dijabetesa, kao i karcinoma. Bilo je reči i o rizičnom ponašanju mladih i mentalnom zdravlju sa naglaskom na prevenciju mentalnih poremećaja, što je jednako važno kao i fizičko zdravlje.

Kad je reč o preventivnim pregledima u našoj opštini, podaci govore da veoma mali broj građana dolazi na ovu vrstu pregleda, upozorava doktorka Jovanović.

Dom zdravlja Bečej je putem ove tribine uzeo učešće u projektu, koji opština Bečej sprovodi u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština u okviru programa Swiss PRO, koji podržava Vlada Švajcarske, a sprovodi UNOPS u Srbiji.

Mali broj građana opštine Bečej odlazi na preventivne zdravstvene preglede
Ostale vesti iz ove kategorije