Politika

SO Bečej: Usvojen drugi rebalans budžeta

Redakcija TV Bečej | 19. oktobar. 2020. | 9:48 | Politika

Odbornici Skupštine opštine Bečej bez rasprave, jednoglasno su usvojili drugi rebalans budžeta.

U obrazloženju  dokumenta o rebalansu budžeta, navodi se da su prihodi za ovu godinu planirani realno, imajući u vidu trenutnu situaciju i odlaganje plaćanja poreza na zarade pravnim licima i preduzetnicima, čije učešće u ukupnim prihodima u budžetu iznosi 22,33 odsto, kao i odlaganje plaćanje poreza na prihode od samostalne delatnosti, čije učešće je oko tri odsto.

Na pitanje  kako se puni lokalna kasa u godini epidemije korona virusa, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, odgovorio je da situacija bolja od očekivane, a da su razlog za donošenje drugog rebalansa prihodi iz viših nivoa  vlasti, ali i rashodi oko troškova grejanja u pojedinim školama.

Na današnjem zasedanju formirana su radna tela Skupštine opštine Bečej. Izabrani su predsednici i članovi ukupno devet komisija i saveta, a spisak imenovanih možete pronaći OVDE.

Takođe, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine Ferenc Tot podneo je ostavku na tu funkciju, te je njegov mandat dodeljen Željku Stankovu.

Usvojen je i predlog Odluke o pravima u socijalnoj zaštiti iz nadležnosti opštine Bečej, kao i prve izmene i dopune kadrovskog plana radnih mesta u organima i službama Opštine Bečej koje predviđaju da u 2020. bude zaposlen jedan službenik na položaju zamenika načelnika opštinske uprave i pet osoba u Kabinetu predsednika opštine.

Formirane su i tri odborničke grupe, prvu koju predvodi SNS, drugu SVM i treću POKS.

SO Bečej: Usvojen drugi rebalans budžeta
Ostale vesti iz ove kategorije