Kultura

Svetlana Bojković svečano otvorila 8. BEFEMON festival u Bečeju

Redakcija TV Bečej | 22. oktobar. 2020. | 11:15 | Kultura

Sinoć je u Gradskom pozorištu u Bečeju, svečano otvoren, 8. Befemon festival monodrame. Svečanom otvaranju festivala, prethodila je izložba „Umetnost glume ili traganje za istinom“ u čast Svetlane Bojković. Goste je dočekao i izložbu najavio i otvorio direktor Gradskog pozorišta Zdravko Petrović.

Ovu svojevrsnu izložbu, posvećenu životu, radu i stvaralaštvu Svetlane Bojković, priredio je Zoran Maksimović, sa svojim timom saradnika, koji je ujedno bio i moderator tokom razgovora sa glumicom.

Izložba u čast Svetlane Bojković, biće otvorena svakog dana festivala. Svetlana Bojković, je govorila o svom odrastanju, školovanju, o želji i svakodnevnom radu i trudu, o ljubavi prema glumi, sceni, pozorištu, filmu.

Nakon razgovora, sa glumicom Svetlanom Bojković i predstavljanja izložbe, svečano je otvoren 8. Befemon, festival monodrame u Bečeju.

 Prvu monodramu na festivalu „Sve je do nas “odgrao je  glumac Emir Hadžihafizbegović iz Sarajeva, dok će se večeras na repertoaru naći predstave „Školjka šumi“ od 17h i „Mistero Buffo“ od 20h h.  Ove godine, kao i prethodnih uz stručni žiri koji čine Dušanka Glib Stojanovć, Tamara Krcunović i Marta Bereš, i publika će imati prilike da da svoj sud i svoju ocenu za svaku monodramu. Festival je otvoren do 24 oktobra.

Svetlana Bojković svečano otvorila 8. BEFEMON festival u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije