Zdravstvo

Korona virusom zaraženo još 40 građana opštine Bečej - ukupno 268 aktivnih slučajeva

Redakcija TV Bečej | 25. novembar. 2020. | 15:53 | Zdravstvo

Korona virusom zaraženo još 40 građana opštine Bečej - ukupno 268 aktivnih slučajeva

U prethodna 24 časa kod 40 građana opštine Bečej potvrđeno je prisustvo korona virusa, a njih troje upućeno je na bolničko lečenje. Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine na teritoriji opštine Bečej, na današnji dan registrovano je 268 aktivnih slučajeva zaraženih Kovid-19.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej, putem brzih testova testirano je 14 građana, od kojih je 6 pozitivno na Kovid-19.

Urađeno je 70 antigenskih testova, od kojih je 28 pozitivno na korona virus.

Uzorkovan je 51 PCR test i poslat na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, od kojeg je u poslednjih 24 časa pristiglo 7 rezultata PCR testova, među kojima 6 pozitivnih na Kovid-19.

Inače, korona virus potvrđen je kod 13 učenika sa teritorije opštine Bečej i 19 prosvetnih radnika. U izolaciji se nalazi 203 đaka i 41 osoba zaposlena u osnovnim i srednjim školama.

Podsetimo, ukupan broj pozitivnih na Kovid-19, testiranih u kovid ambulanti Doma zdravlja "Bečej" na brzom testu, od početka ovog talasa epidemije (sredina juna) u opštini Bečej je 279 osoba.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Ostale vesti iz ove kategorije