Politika

Kiš: 100 dana stabilne koalicije u Bečeju

Redakcija TV Bečej | 1. decembar. 2020. | 13:05 | Politika

Povodom 100 dana od formiranja nove opštinske vlasti, predsednik Skupštine opštine Bečej Igor Kiš održao je konferenciju za medije na kojoj je sumirao sve što je do sada urađeno.

Formirane su odborničke grupe i to najveću čine članovi Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, zatim drugu članovi Pokreta obnove Kraljevine Srbije i Vojvođanskog fronta, dok predstavnici Socijalističke partije Srbije nastupaju samostalno.

Do sada je održano 5 sednica, doneto je 112 akata, a plan je da do kraja ove kalendarske godine budu održane još dve sednice, na kojima će se, pre svega, raspravljati o budžetu. KIš je izjavio da veruje, da će lokalna samouprava nastaviti da funkcioniše dobro, jer faktički opozicije nema.Stanje sa korona virusom uticalo je i na rad opštine Bečej, koja je među prvima proglasila vanredno stanje, kazao je Kiš i osvrnuo se na rad Štaba na vanredne situacije.  On je ujedno izrazio bojazan zbog dolaska sve većeg broja naših sugrađana iz inostranstva zbog predstojećih praznika, te da se nada da će opštinska uprava i lokalna vlast uspeti da se izbore sa pandemijom na kvalitetan način.

Predsednik Skupštine opštine Bečej kazao je da je u pripremi veliki projekat u Bačkom Petrovom Selu investitora iz Mađarske, ali da će o tome detaljnije govoriti u danima koji su pred nama.

 

Kiš: 100 dana stabilne koalicije u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije