Privreda

“Potisje-Bečej” nabavilo novi smećarski kamion

Zorana Bogdanović | 18. decembar. 2020. | 10:17 | Privreda

Preduzeće “Potisje-Bečej” od danas je bogatije za novi smećarski kamion, kupljen od kompanije “Vest trak” iz Beograda u vrednosti od 148.000 evra.

Uz kamion, “Potisje” je zbog dugogodišnje saradnje dobilo i zlatnu garanciju, koja podrazumeva da će preduzeće biti oslobođeno plaćanja servisa u narednih pet godina, kazao je direktor “Potisja-Bečej” Zoltan Feješ.

Svečanoj primopredaji novog smećarskog kamiona prisustvovao je i predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić koji je komentarišući razvoj i poslovanje “Potisja” istakao da je preduzeće pre 5 godina, kada je lokalna samouprava kao većinski partner preuzela rukovođenje komunalnim preduzećem, posedovalo dotrajali vozni park star nekoliko decenija.

Inače, Opština Bečej je zaključkom Pokrajinske vlade od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj dobila trafo-stanicu u vrednosti od oko 17.000 evra, koja bi naredne godine trebalo da bude postavljena na gradskom smetlištu „Botra“ u Bečeju. Ova investicija ujedno će omogućiti izgradnju transfer stanice, pomoću koje će smeće odvajati i presovati u velike kontejnere, nakon čega će se odvoziti na regionalnu deponiju ili postrojenje za reciklažu.

“Potisje-Bečej” nabavilo novi smećarski kamion
Ostale vesti iz ove kategorije