Politika

Sednica SO Bečej: Usvajanje budžeta i imenovanje novih direktora

Redakcija TV Bečej | 28. decembar. 2020. | 10:08 | Politika

Sednica SO Bečej: Usvajanje budžeta i imenovanje novih direktora

Budžet Opštine Bečej za 2021. godinu i Kadrovski plan radnih mesta u organima i službama Opštine Bečej trebalo bi da bude donet na 6. sednici Skupštine opštine Bečej koja je zakazana za sredu 30. decembar.

Na dnevnom redu je ukupno 26 tačaka, a odbornici će odlučivati i o izveštaju o trošenju novca iz lokalne kase za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Takođe, biće razmatrane i izmene odluke o lokalnim komunalnim taksama, predlog odluke o kontroli prijema i realizacije donacija opštini, kao i izmene Poslovnika lokalnog parlamenta.

Na dnevnom redu je, zatim, usvajanje Lokalnog akcionog plana adaptacije na izmenjene klimatske uslove, a biće usvojeni i pravilnici o upravljanju sukobom interesa zaposlenih u Opštinskoj upravi i o uslovima, načinu korišćenja i održavanja službenih vozila opštine Bečej.

Biće donet i Pravilnik o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluge lični pratilac deteta i učenika, a lični pratioci bi trebalo da već od januara budu u nadležnosti licencirane firme.

Odbornici bi trebalo da daju saglasnost na izmenu finansijskog plana Centra za socijalni rad za 2020. godinu, da usvoje izveštaje o realizaciji programa rada PU „Labud Pejović“ za 2019/2020. godinu, o poslovanju JP "Toplana" za 2019. i da daju saglasnost na program poslovanja „Potisja-Bečej“ za 2021. godinu.

Dosadašnja direktorka Centra za socijalni rad, diplomirana psihološkinja Ivona Božović iz Bečeja će biti ponovo imenovana na tu funkciju.

Direktor sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ Dejan Terzić je 21. decembra podneo ostavku na tu funkciju na koju je imenovan u novembru prošle godine, kako je naveo, iz ličnih razloga, te će na mesto vršioca dužnosti direktora, na predlog Upravnog odbora sportskog centra, biti imenovan profesor fizičkog vaspitanja – diplomirani kineziterapeut Čaba Andruško iz Bečeja do izbora direktora, a najduže do godinu dana.

Na predlog Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose opštine Bečej za zamenicu opštinskog pravobranioca biće postavljena diplomirana pravnica – master sa položenim pravosudnim ispitom Ljiljana Andrić iz Bečeja.

Krajem sednice odbornici bi trebalo da daju pozitivno mišljenje za obavljanje više funkcija Žoltu Lovašiju Latinčiću, koji je osim toga što je sekretar Skupštine opštine od 21. avgusta, krajem novembra je imenovan i za zamenika sekretara Izborne komisije opštine Bečej.

Ostale vesti iz ove kategorije