Kultura

Narodna biblioteka Bečej: Raspisan likovni i literarni konkurs povodom Dana žena

Vukašin Ljubojev | 19. februar. 2021. | 11:22 | Kultura

Povodom 8. marta, međunarodnog Dana žena,  Narodna biblioteka - Bečej raspisuje likovni konkurs za zajedničke radove učenika 3. i 4. razreda i literarni konkurs za učenike 5. i 6. razreda osnovne škole.

Pravo učešća na likovnom konkursu imaju učenici 3. i 4 razreda osnovnih  škola sa teritoriji opštine Bečej, a svako odeljenje učestvuje posebno sa svojim zajedničkim radom.

Na poleđini ispisati naziv škole, mesto, razred i ime mentora ili učiteljice

Rok za predaju radova je  petak 26. februar. Panoe je potrebno doneti na Odeljenje za decu Narodne biblioteke – Bečej ili u ogranak biblioteke u Bačkom Gradištu, Bačkom Petrovom Selu odnosno Radičeviću. Rezultati konkursa biće objavljen 8. mart, u 12 časova na Fejsbuk stranici biblioteke

Tri najlepša panoa biće izabrana na osnovu tri kriterijuma. Jedan u od radova pobediće odlukom stručne procene profesora likovne umetnosti, drugi kao rezultat najvećeg broja ''lajkova'' na Fejsbuk stranici biblioteke, a treći po izboru zaposlenih u ovoj ustanovi.

„Žena kojoj se divim“ tema je literarnog konkursa za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola sa teritoriji opštine Bečej. Učenici svoje radove pišu samostalno uz mentorstvo nastavnika.

Radove je potrebno predati u Times New Roman stilu, veličine fonta 12. U zaglavlju rada potrebno je navesti ime i prezime učenika, mesto, naziv škole i ime nastavnika. Literarne radove ocenjuju i vrednuju stručna lica.

Rok za predaju radova je 01.mart, a šalju se putem e-mail adrese: nbbdecje@gmail.com. Za dodatne informacije svi zainteresovani mogu se obratiti u biblioteci ili pozivom na broj 021/6912-747

Narodna biblioteka Bečej: Raspisan likovni i literarni konkurs povodom Dana žena
Ostale vesti iz ove kategorije