Kultura

Koncertom Đule Tola i Đusike Kovača zaokružena letnja sezona u Biblioteci

Redakcija TV Bečej | 13. septembar. 2021. | 9:18 | Kultura

Koncertom Đule Tola i Đusike Kovača, pod nazivom „Tiho noći moje zlato spava“ Narodna biblioteka Bečej zaokružila je ovogodišnju sezonu kulturnih dešavanja na letnjoj pozornici.

Eminentni svetski muzički umetnik, violinista Đula Tol, koncertmajstor orkestra Radio-televizije Vojvodina, iza sebe ima mnoštvo nastupa, kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Gostovao je u Americi, Kanadi, i Koreji, nastupao je i sa velikim brojem eminentnih domaćih umetnika poput Zvonka Bogdana, Đorđa Balaševića, Agote Vitkai Kučere i grupama „Legende“ i „Frajle“. Ove godine je dobio godišnju nagradu Opštine Bečej u oblasti kulture, tojest u oblasti muzičkog stvaralaštva i negovanja narodne muzike.

Mnogobrojna publika je imala prilike da uživa u raznovrsnom repertoaru koncerta, od romansi preko čardaša do starogradske muzike, kako na srpskom tako i na mađarskom jeziku.

U Narodnoj biblioteci Bečej kažu da su zadovoljni odzivom publike, te da su ovim lepim koncertom na dostojanstven način zaokružili letnju sezonu.

Koncertom Đule Tola i Đusike Kovača zaokružena letnja sezona u Biblioteci
Ostale vesti iz ove kategorije