Zdravstvo

Delegacija Lekarske komore u Bečeju: Bezbednost zdravstvenih radnika najveći problem

Redakcija TV Bečej | 29. februar. 2016. | 15:00 | Zdravstvo

Položaj lekara i lekarske struke u Srbiji bila je tema današnjeg sastanka održanog u Bečeju na kojem je prisustvovala delegacija Lekarske komore Srbije i Vojvodine, Doma zdravlja Bečej, predstavnici lokalne samouprave i lekari opštine Bečej.

Lekarska komora Srbije sprovela je anketu kojoj se odazvalo oko 15 odsto članova, a rezultati govore da su lekari nezadovoljni svojim materijalnim statusom, međutim, ono što ih više zabrinjava jeste njihova bezbednost na radnom mestu, koja je, kako ocenjuju, iz dana u dan sve lošija, rekla je direktorka Lekarske komore Srbije Vesna Jovanović.

Kako bi se zaustavio talas nasilja kojem su izloženi zdravstveni radnici, policijske patrole redovno obilaze zdravstvene ustanove. To je slučaj i sa Domom zdravlja u Bečeju.

Prisutnom skupu obratio se i predsednik opštine Bečej Vuk Radojević koji je istakao da je lokalna samouprava zajedno sa Domom zdravlja pokrenula nekoliko važnih projekata u cilju poboljšanja rada ove zdravstvene ustanove, što bi za rezultat trebalo da ima kvalitetnije pružanje medicinskih usluga građanima opštine Bečej.

U okviru sastanka koji je održan u prostorijama DDOR-a potpisan je i Memorandum o saradnji između bečejske zdravstvene ustanove i Lekarske komore Srbije a sa ciljem bolje komunikacije sa ustanovama koje su relevantne za zdravstveni sistem.

Opširnije u video prilogu.

Delegacija Lekarske komore u Bečeju: Bezbednost zdravstvenih radnika najveći problem
Ostale vesti iz ove kategorije