Zdravstvo

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti održalo godišnju Skupštinu

Redakcija TV Bečej | 2. mart. 2016. | 14:00 | Zdravstvo

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, juče je održalo redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je usvojen plan i program poslovanja ovog društva u prethodnoj godini.

Predsednik Društva Radoslav Ivanović, u izveštaju pred Skupštinom naveo je da je prošla godina završena sa minusom od 21.000 dinara, odnosno da su prihodi društva bili 432.000 dinara a da je na rashodovnoj strani za redovne aktivnosti društva utrošeno 453.000 dinara.

Takođe, u izveštaju stoji da je Društvo, zahvaljujući donatorima uspelo da u prethodnoj godini ispuni planirane aktivnosti i da se nada da će to biti slučaj i ove godine. Na dnevnom redu našao se i predlog skupštinara da se godišnja članarina koja je do sada iznosila 120 dinara poveća na 200, što je jednoglasno usvojeno kao i plan poslovanja za ovu godinu.

U opštini Bečej postoji 3600 evidentiranih dijabetičara, a procene su da je taj broj znatno veći i da se kreće između 7000 i 8000 ljudi i da postoji mnogo osoba koje boluju od dijabetesa a da to ni ne znaju. Veliki problem predstavlja i činjenica da u bečejskom Domu zdravlja ne postoji savetovalište za dijabetičare koje je redovno funkcionisalo do pre pet godina i ne zna se da li će i kada ponovo proraditi.

Opširnije u video prilogu.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti održalo godišnju Skupštinu
Ostale vesti iz ove kategorije