Politika

Nenad Tomašević ponovo predsednik Skupštine opštine Bečej

Redakcija TV Bečej | 18. maj. 2016. | 15:10 | Politika

Za predsednika Skupštine opštine Bečej u novom sazivu lokalnog parlamenta, voljom ubedljive većine ponovo je izabran Nenad Tomašević, koji je ujedno bio i jedini kandidat za ovu funkciju.

Za njega je od ukupno 35 odbornika koliko ih je bilo u sali za vreme glasanja, glasao 31 odbornik, dok su 4 listića proglašena kao nevažeća. Nenad Tomašević je za našu televiziju izjavio da nije iznenađen podrškom odbornika novog saziva, pre svega zbog ostvarenih rezultata koalicije SNS-SPO na lokalnim izborima.

Na današnjoj konsititutivnoj sednici nije bilo predloženih kandidata za mesto zamenika predsednika SO Bečej. Kako smo nezvanično saznali, odbornička grupa „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ u svoju koaliciju uvrstiće i predstavnike koalicije okupljene oko SVM-a.

Prema rečima predsednika OO SNS Bečej, Vuka Radojevića, rezultati izbora nedvosmisleno ukazuju na to da su za listu „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ glasali i građani mađarske nacionalne pripadnosti, međutim, predstavnici ove odborničke grupe spremni su na dogovor i saradnju i sa koalicijom okupljenom oko SVM-a i sa Mađarskim pokretom i DZVM jer su oni, kako je rekao, legitimni predstavnici mađarske nacionalne zajednice.

Za funkciju sekretara Skupštine opštine Bečej ponovo je izabrana Oršolja Momčilović. Tomašević je rekao da će u skorijem periodu predložiti kandidata za predsednika opštine i pozvao sve odbornike da obrazuju odborničke grupe.

Verifikacioni odbor koji su činili Svetlana Vuletić, Svetlana Dinić i Igor Kiš na početku zasedanja potvrdili su mandate kandidatima za odbornike. Na kraju današnjeg zasedanja novoizabrana odbornica Sofija Radojević izjavila je da se odriče svoje odborničke naknade u humanitarne svrhe, preciznije u korist dece sa smetnjama u razvoju.

Nenad Tomašević ponovo predsednik Skupštine opštine Bečej
Ostale vesti iz ove kategorije