Közélet

Bácsföldvár: Kis tudósok kísérleteztek a Kockában

Bogdanović Zorana | 2018. február. 20. | 15:32 | Közélet

Miért szál a haj, ha léggömbbel dörzsöljük, mi olvad a vízben és mi nem, mi úszik, s mi merül, hogyan néz ki egy vulkán, s hogyan egy földalatti szökőkút - csak néhány érdekes kísérlet, amelyet a bácsföldvári „Kolibri” óvoda gyerkőcei kipróbáltak.

A "Labud Pejović" Iskoláskor Előtti Intézmény ezen a héten a Tudomány hetét ünnepli. Az intézmény minden objektumában a gyerekeknek lehetőségük van többet megtudni a tudományról a pedagógusok által készített kísérletek révén.

A népszerű tudomány és színes kísérletek könnyűek a gyerekek számára.

Az ötlet a szülők bevonása a kísérletek megvalósításába. Az egyikük Branislava Kežić, aki gyermekeivel vulkánt készített szódabikarbónából és ecetből. E két anyag kémiai reakciója okozta a kitörést, amitől a gyerkőcöknek a lélegzete is elállt.

Az óvodában zajló kísérletek mellett ezen a héten az Óbecse község óvodásai meglátogatják a Tan emlékházat, ahol lehetőségük lesz 28 interaktív tudományos kiállítás megtekintésére és kipróbálására, amelyek különböző módon szemléltetik a természet és a jelenségek törvényeit a fizika területén. 

Bácsföldvár: Kis tudósok kísérleteztek a Kockában

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából