Društvo

Raspisani pozivi i konkursi za zapošljavanje

Redakcija TV Bečej | 29. jun. 2018. | 12:57 | Društvo

Raspisani pozivi i konkursi za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Bečej raspisale su dva javna poziva i jedan javni konkurs za realizaciju aktivnih mera zapošljavanja u 2018. godini.

U cilju podsticanja preduzetništva, raspisan je javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Subvencija  se dodeljuje u  jednokratnom  iznosu  od 180.000,00 dinara, odnosno 200.000,00 dinara u slučaju samozapošljavanja viškova  zaposlenih ili 220.000,00  dinara  za nezaposlene osobe  sa invaliditetom, radi osnivanja radnje,  zadruge ili drugog  oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos, na teritoriji opštine Bečej.

Pravo na subvenciju može se ostvariti i udruživanjem više nezaposlenih, osnivanjem privrednog  društva  radi  samozapošljavanja. U tom slučaju svaka nezaposlena osoba ostvaruje pravo na subvenciju u skladu sa javnim pozivom.

Rok za podnošenje zahteva sa biznis planom za samozapošljavanje je 6. jul 2018.

Raspisan je i Javni poziv za poslodavce za dodelu subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima. U tu kategoriju ubrajaju se: mladi do 30 godina starosti, stariji od 50, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni, žrtve porodičnog nasilja. Visina subvencije se kreće od 150.000 do 180.000 dinara.

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova raspisan je za oblasti socijalne zaštite i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Poslodavac-izvođač javnog rada može angažovati osobe, koje pripadaju sledećim  kategorijama: radno  sposobni  korisnici  novčane  socijalne  pomoći, Romi, lica  bez kvalifikacija/sa  niskim  kvalifikacijama, viškovi  zaposlenih i lica  koja posao traže duže od 18 meseci.

Svi tekstovi sa pratećom dokumentacijom dostupni su na sajtu Opštine Bečej www.becej.rs

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije