Egészségügy

Milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal utazáskor?

Bogdanović Zorana | 2018. július. 5. | 14:04 | Egészségügy

A nyári szabadságok ideje már megkezdődött. Akár a tengerpartra, akár máshová utazunk, néhány napra vagy több hétre, tény, hogy megváltoznak a mindennapjaink, az életritmusunk, ez pedig egészségügyi gondokat okozhat. Ezért fontos a megfelelő gyógyszerek beszerzése, még az utazás előtt.

Ebben benne kell, hogy legyen a szükséges terápia, ha éppen gyógyszeres kezelés alatt állunk, de más, fontos tabletták is, a szükség esetére. A legfontosabb ezek közül talán az úgynevezett "utazási" tabletta, ha rosszul viseljük a buszozást, repülést vagy az autózást.

Lázcsillapító is jó, ha van nálunk, ezek egyben fájdalomcsillapítóként is használhatók - mondják a szakemberek.

Sajnos az allergia is gyakori utazáskor, ezért jó, ha ennek csillapítására is van nálunk gyógyszer vagy kenőcs, különösen, ha hajlamosak vagyunk az allergiás reakciókra.

Kihagyhatatlan a naptej is, amelynek kiválasztásakor a faktorszám a legfontosabb szempont, amely jó, ha legalább 30-as. A krémet, olajat naponta többször vigyük fel a bőrünkre, de még emellett is azt javasolják a szakemberek, hogy ha tehetjük, semmiképpen ne napozzunk 11 és 16 óra között.

Milyen gyógyszereket vigyünk magunkkal utazáskor?

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából