Közélet

KÖRKÉRDÉS: Ön mennyi időt tölt a természetben?

Ljubojev Vukašin | 2018. július. 5. | 14:37 | Közélet

A szabadban töltött idő és fizikai aktivitás nem csak kedélyjavító hatással bír a szervezetre, hanem segít a kalóriaégetésben és hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez is.

Futás, kocogás, vagy maga a séta is kiváló a szorongás oldására, ugyanakkor csökkenti a vérnyomást, és segíti a szívműködést. Emellett bizonyított az a tény is, hogy a zöld környezet, a tiszta levegő és a természetes közeg elűzi a rosszkedvet és javítja a memóriát. Ezzel kapcsolatban szerettük volna megtudni, vajon az óbecseiek hová járnak kirándulni és mennyi időt töltenek a szabadban.

A tudományos kutatások szerint négy, természetben töltött nap után az érzékszerveink élesebben működnek, és mobiltelefonok, internet, számítógépek és a modern technológia nélkül az agyunk rövid időn belül megduplázza a kreativitásunkat és a teljesítményünket.

Az ember kreativitását manapság elfojtja a digitális információk, a reklámok és a hírek állandó áramlása, amely egy idő után eltávolít bennünket a helyes és egészséges életmódtól. Ezért is kell kihasználni a nyarat, a szép időt, és minél többet sétálni a természetben.

KÖRKÉRDÉS: Ön mennyi időt tölt a természetben?

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából