Turizam

Bečejci organizuju nadmetanje u najboljoj suvoj kobasici

Vukašin Ljubojev | 13. mart. 2019. | 13:23 | Turizam

Druga po redu Kobasicijada – najbolja suva kobasica Bečeja, u organizaciji prijatelja „OFK Bečej 1918“ biće održana u petak 15. marta sa početkom u 18 časova u bečejskom kafiću „Aruba“ odnosno u nekadašnjem „Davidofu“.

Nakon premijernog prošlogodišnjeg takmičenja u najboljoj suvoj kobasici, organizatori su uvideli da ovaj događaj ima potencijala da stane u rang sa velikim prehrambenim manifestacijama u regionu, pa će tako i ovog trećeg vikenda u martu organizovati drugo po redu takmičenje, koje bi prema rečima organizatora trebalo da preraste u jedan od vesnika proleća u Bečeju.

Javila se potreba da Bečej dobije originalnu manifestaciju, koja će za razliku od drugih kobasicijada, poput one u Turiji ili Belom Blatu, u prvom planu imati takmičenje isključivo u ovom suvom delikatesu, kažu organizatori.

Minule godine učešće u takmičenju uzelo je 12 prijatelja bečejskog fudbalskog kluba, dok se ove godine očekuje još veći odziv takmičara ali i posetilaca. Mogu se prijaviti vlasnici svih vrsta suvih kobasica uz kotizaciju od 500 dinara, ali i uz jedan zahtev organizatora.

Kao i prethodne godine, tročlani stručni žiri podeliće vredne nagrade za tri najbolje suve kobasice.

Bečejci organizuju nadmetanje u najboljoj suvoj kobasici

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije