Turizam

Manifestacija Dani Novog sela ove godine 25. maja

Zorana Bogdanović | 24. april. 2019. | 11:40 | Turizam

Jubilarna petnaesta po redu manifestacija Dani Novog sela u organizaciji III Mesne zajednice „Bratstvo jedinstvo“ ove godine biće održana 25. maja.

Program pod sloganom „Živimo zajedno“ biće sadržajniji, a u različitim aktivnostima moći će da uživaju sve generacije opštine Bečej – od predškolaca do penzionera.

Predškolci će se takmičiti u crtanju, dok će školarci na raspolaganju imati nekoliko takmičarskih disciplina: nošenje jaja u kašici, skakanje u džaku, bacanje pikada, jedenje šampite bez ruku. Stariji će moći da se oprobaju u ispijanju piva na slamčicu, penzioneri u brzom hodu, žene u bacanju pikada.

Kulinari će moći da se prijave za takmičenje u kuvanju svinjskog gulaša. Kotizacija po ekipi iznosi 2.500 dinara u to spadaju tri kilograma mesa i dve majice. Zbog ograničenog prostora, maksimalan broj ekipa je 30. Ovoga puta za građanstvo će pasulj pripremiti učenici Ekonomsko-trgovinske škole Bečej sa kuvarskog smera. Inače, učenici te srednje škole odlučivaće o pobednicima kulinarskih takmičenja.

Organizatori najavljuju i prigodan muzički i kulturno-umetnički program, a manifestaciju će upotpuniti i dečije radionice „Ekobečeja“ i Društva učitelja Bečeja. Na fudbalskom terenu u Novom selu program počinje u 12 časova, a opširnije o manifestaciji saznajte idućeg petka 3. maja u emisiji „Bečejski ugao“.

Manifestacija Dani Novog sela ove godine 25. maja
Ostale vesti iz ove kategorije