Kultúra

Goran Marković, hat év után, ismét elkápráztatta az óbecseieket

Ljubojev Vukašin | 2019. május. 10. | 12:31 | Kultúra

Goran Marković, a nagy szerb-jugoszláv filmrendező, forgatókönyvíró és író könyvét, melynek címe  „Beogradski trio”, csütörtökön este mutatták be az óbecsei Városi Színház Kreatív Központjában.

Hat év után, Goran Marković professzor másodízben látogatott városunkba és ünnepélyessé tette könyvbemutatóját az óbecseieknek, akik kedvelik alkotásait.

2013-ban Marković a „Falsifikator” című filmjét mutatta be, most a zsuffolásig megtelt Kreatív Központ termében a regénye miatt jöttek el az érdeklődők, amely bekerült a NIN-díj jelöltjeinek szűkebb körébe, és amely egy kémbotrányról, történelmi dokumentumokról, a Goli otok-i embertelen kínzások tanúvallomásairól, valamint egy szerelmi történetről szól.

A „Sabirni centar“, a „Turneja“, a „Kordon“, a „Tito i ja“  és a „Nacionalna klasa“ csak néhány cím Goran Marković 27 filmalkotása és sorozata közül, de arról, hogy mekkora kihívás a regény írása, a filmrendezéssel és filmforgatással szemben, illetve hogy mennyire vékony a kettő között a szál, a szerb-jugoszláv rendező-óriás beszélt.

Marković sok alkotása került filmvászonra, de az író szavai szerint, ez a regény is képernyőre kerülhet, egy kicsit más formátumban.

Goran Marković, hat év után, ismét elkápráztatta az óbecseieket

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából