Društvo

Zbog uništavanja kontejnera i kanti šteta veća od 200.000 dinara

Zorana Bogdanović | 14. maj. 2019. | 11:20 | Društvo

Prema evidenciji „Potisja-Bečej“ od početka ove godine uništena su dva plastična ulična kontejnera od 1.100 litara i oko 80 kanti iz domaćinstava na teritoriji opštine Bečej. Procenjuje se da nastala šteta preduzeće košta više od 200.000 dinara.

Direktor preduzeća apelovao je na građane da savesno koriste kante za otpatke u svojim domaćinstvima, jer one najčešće stradaju usled nemara i odlaganja neadekvatnog otpada.

Ništa bolja situacija nije ni sa džakovima za odlaganje sekundarnih sirovina u koje, kako navode iz „Potisja“, građani odlažu kućni i baštenski otpad umesto PET ambalaže, stakla, kartona i aluminijuma.

 „Potisje-Bečej“ će podeliti oko 13.000 dvojezičnih obaveštenja u kojima su do kraja ove godine navedeni termini odnošenja džakova sa sekundarnim sirovinama iz domaćinstava na teritoriji opštine Bečej.

Iz tog preduzeća napominju da džakove sakuplja posebno vozilo, ne u isto vreme kada se odnose kante za smeće. Letnje radno vreme „Potisja“ je od 6 do 14 časova, pa tako građani treba da na vreme pripreme džakove koji su u potpunosti ispunjeni sa sekundarnim sirovinama. U MZ Drljan i Mileševo džakovi se odnose kada i komunalni otpad.

 

RASPORED ODNOŠENJA SEKUNDARNIH SIROVINA IZ DOMAĆINSTAVA

 

Maj

Jun

Jul

Avgust

Septembar

Oktobar

Novembar

Decembar

13 - 17.

10 - 14.

8. - 12.

5 - 9.

2 - 6.

30.9 - 4.10

11 - 15.

9 - 13.

27 - 31.

24 - 28.

22 - 26.

19 - 23.

16 - 20.

14 - 18.

25 - 29.

23 - 27.

 

 

 

 

 

28.10 - 1.11.

 

 

Zbog uništavanja kontejnera i kanti šteta veća od 200.000 dinara

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Laslo

14. maj 2019. | 18:03

Kante za domaćinstvo uništavaju radnici Potisja tako, što prilikom potezanja kanti ne okrenu oba točka u pravcu kretanja, već potežu u pravcu jednog točka sa strane i plastični točak pukne. Ja sam to uočio i stavljam kantu tako da sa oba točka stoji u pravcu kretanja. Kante stoje s obe strane ulice; kamion obično stane sa desne strane kod izložene kante, a kante sa druge strane ulice vuku kako im zapadne u ruku, a obično kante ne stoje jedna naspram druge na drugoj strani ulice, pa onda kantu vuku koso do utovara, često bočno, tako da se točak ne okreće već bočno se vuče po asfaltu. Poklopac se takođe lomi zbog bacanja kante u kamion . Ja lično nemam problema sa radnicima, bar do sada su korektno uradili svoj posao. Uočio sam i to, da radnici skoro trče kada vuku kante, jer kamion kreće pre nego što su kantu prevrnuli i vratili na mesto, pa radnik trči za kamionom. Tako, primorani su da zbog žurbe, ne vode mnogo računa o kantama.

Бошко Барјактаровић

14. maj 2019. | 21:57

Поздрављам труд и пожртвованост ПОТИСЈА из Бечеја. Тако раде прави домаћини.Само онај који није уредно обављао посао склањања отпада не зна колико је то напоран посао.Хвала Богу па је све лепо организовано и сада постоје основе за чистоћу.Поздрављам.

Ostale vesti iz ove kategorije