Közélet

A budapesti Szerb Gimnázium tanulói meglátogatták óbecsei kortársaikat

Bogdanović Zorana | 2019. május. 14. | 11:25 | Közélet

A budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnázium 35 tanulója, hétfőn és kedden, az óbecsei Gimnázium vendége volt.

A látogatás a „Határok nélkül” projekt keretében valósult meg, amelynek célja, hogy a diákok megismerkedjenek egymással, és hogy megismerjék a magyar és a szerb kultúra és oktatás hasonlóságait és közelségeit.

35 diák az óbecsei Gimnáziumból idén, március végén, Budapestre utazott, ahol meglátogatták kortársaikat, és ahol, többek között, megismerkedhettek a magyarországi oktatási rendszerrel.

A budapesti Szerb Gimnázium két olyan oktatási intézmény egyike, amely Szerbián kívül található, és ahol a magyar nyelv mellett, szerb nyelven is folyik az oktatás, és három oktatási szintet foglal magában, az iskoláskor előtti szinttől, középiskolás szintig.

A középiskolák közötti együttműködésen kívül a projekt Bánát történelmi örökségével, valamint a magyar történelmi festészet képviselőjének Than Mórnak a munkásságával foglalkozik. Óbecsei tartózkodásuk során, a vendégek meglátogatták a Than-testvérek Emlékházát, valamint megtekintették városunk kultúrális és történelmi látnivalóit.

A budapesti Szerb Gimnázium tanulói meglátogatták óbecsei kortársaikat

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából