Gazdaság

Egy év múlva egy új autóbuszállomás

Bogdanović Zorana | 2019. május. 15. | 11:18 | Gazdaság

A „Bečejprevoz” cég, a hét végéig, a Danilo Kiš utcában lévő megállósávok mellé, ahonnan az autóbuszok felveszik az utasokat, információs táblát helyez el a menetrendről, a tanév végéig pedig a helyi önkormányzat ideiglenes megállókat kellene, hogy létesítsen, mondta a „Bečejprevoz” igazgatója, Bojan Đurović.

A Danilo Kiš utca bejelentett rekonstrukciója után, a tartós megoldások a következőképpen néznének ki.

Az ipari központban elkezdődtek az autóbuszállomás építési munkálatai. De a rossz idő miatt, a munkálatok lelassultak, de nem álltak le teljesen, mondta Đurović. Pillanatnyilag 2.500 négyzetméteren 29 buszparkoló épül, a munka későbbi fázisaiban egy közlekedési manipulációs teret terveznek az autóbuszoknak, valamint a buszállomás épületének felépítését.

Nem hivatalos információk szerint, a Lidl kereskedelmi lánc épületének kiépítése, 7.700 négyzetméteren, június 1-én kezdődik. A  „Bečejprevoz” vállalatban azt mondják, hogy a parcella egy részét, amit nem adtak el, egy hotel felépítésére használják majd ki.

Emlékeztetőül elmondjuk, hogy az egykori autóbuszállomás 1981-ben kezdte működését, és a tulajdonosi átalakulás két szakaszát követően, amely magában foglalta a belső részvényeseket, továbbá az ingyen részvények 60 százalékának felosztását, 1998-ban, majd 2002-ben a részvényesek számának csökkenését, így a „Bečejprevoz” 2008 februárja óta, 100 százalékban magántulajdonba került.  

Egy év múlva egy új autóbuszállomás
Még több hír ebből a kategóriából