Privreda

U narednih godinu dana nova autobuska stanica

Zorana Bogdanović | 15. maj. 2019. | 11:18 | Privreda

Kompanija „Bečejprevoz“ do kraja ove sedmice kraj zaustavnih traka u ulici Danila Kiša, odakle autobusi primaju putnike, postaviće table sa informacijama o redu vožnje, a do kraja ove školske godine lokalna samouprava trebalo bi da postavi privremena stajališta, kazao nam je direktor „Bečejprevoza“, Bojan Đurović.

Nakon najavljene rekonstrukcije ulice Danila Kiša, trajnija rešenja trebalo bi da izgledaju ovako.

Započeta je izgradnja autobuske stanice u industrijskoj zoni. Zbog loših vremenskih uslova radovi su usporeni, ali ne i prekinuti, kaže Đurović. Trenutno na 2.500 kvadrata gradi se 29 parking mesta za autobuse, a kasnije faze radova predviđaju izgradnju saobraćajno-manipulativnog prostora za autobuse i staničnu zgradu.

Prema nezvaničnim informacijama, izgradnja objekta trgovinskog lanca „Lidl“ trebalo bi da počne 1. juna i to na površini od 7.700 kvadratnih metara. Iz „Bečejprevoza“ kažu da će deo parcele, koji nisu prodali, iskoristiti za izgradnju hotela.

Podsetimo da je nekadašnja autobuska stanica puštena u rad jula 1981. godine, a da je nakon dve etape vlasničke transformacije koje su uključivale interno deoničarstvo, podelu 60% besplatnih akcija 1998. nakon čega je 2002. smanjen broj akcionara, da bi od februara 2008. godine „Bečejprevoz“ bio u 100% privatnom vlasništvu.

U narednih godinu dana nova autobuska stanica
Ostale vesti iz ove kategorije