Kultura

62. „Majske igre“: Ključ grada u rukama dece

Zorana Bogdanović | 20. maj. 2019. | 12:45 | Kultura

Svečanom primopredajom ključa grada u ruke deci zvanično je otvoren 62. Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre“, koji će trajati do 27. maja.

Pomoćnik predsednika opštine Bečej, Dane Mandić upravljanje gradom za vreme „Majskih igara“ poverio je najmlađim stanovnicima naše opštine.

Festival je otvorila dečija predstava „Bajka o vitezu bez konja“ Gradskog pozorišta Bečej, koje će inače nastupiti sa još dve predstave „Julija i Romeo“ u dečijoj i „Gospodar muva“ u omladinskoj konkurenciji.

Inače na ovogodišnjim „Majskim igrama“ biće odigrano ukupno 12 predstava, po šest u obe konkurencije. Osim iz Bečeja, učesnici festivala dolaze iz Beograda, Tuzle, Subotice, Niša, Bogatića, Inđije, Kule, Jagodine. O kvalitetu odigranih predstava odlučivaće tročlani žiri u sastavu Jelena Bogavac, Arpad Mesaroš i Hana Selimović.

Takmičarski deo festivala traje do petka 24. maja kada će od 16 časova biti upriličeno proglašenje pobednika, nakon čega će u čast nagrađenih, biti prikazana Muzička komedija „Kiss“ u izvođenju Alice in WonderBand.

U ponedeljak 27. maja u Gradskom pozorištu Bečej biće održana smotra dramskog stvaralaštva dece predškolskog uzrasta.

62. „Majske igre“: Ključ grada u rukama dece
Ostale vesti iz ove kategorije