Turizmus

Az eső ellenére is megtartották az ünnepséget a kanális mellett Óbecsén

Ljubojev Vukašin | 2019. május. 20. | 13:49 | Turizmus

A „Picoderi napok” rendezvénye a Nagy bácskai kanális melletti téren Óbecsén, idén is nagy számú lakost és környékbeli vendéget vonzott.

De kezdjük az elején. A lovasok, a lovasfogatok és a fiákerek hagyományos felvonulásához csatlakoztak a traktoristák is, így közösen vonultak fel Picoder „főutcáin”, meghívást intézve a lakossághoz a barátkozásra, táncra és énekre a kanális melletti térre. A felvonulók több helyen megálltak, hogy a Đido Kultúrkör tagjai, néhány koreográfiával, kedvet csináljanak a közönségnek a csatlakozáshoz, majd pedig visszatértek a térre, ahonnan elindultak.

16 kotlában főtt a bab, a csirke- és sertéspaprikás, valamint a káposztás birkahús, a szervezők pedig több, mint 2.000 ingyenes porciót osztottak szét. Az ebéddel egyidőben régi sportjátékok és versenyek zajlottak, úgy a fitaloknak, mint az idősebbeknek.

A szórakoztató műsor keretében felléptek a Bubamara óvoda óvodásai,  a moholi, a beodra és karlovai, a csikériai és az óbecsei Kultúrkörök, valamint az apatini mazsorettek, ezek után pedig, az eső ellenére, következett a BEUS – az óbecsei Városi Zenészek Egyesületének koncertje.

Az eső ellenére is megtartották az ünnepséget a kanális mellett Óbecsén

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából