Gazdaság

Szerszám és gépezet saját vállalkozás beindítására Óbecse község 14 családjának

Bogdanović Zorana | 2019. május. 21. | 11:03 | Gazdaság

14 család, akik menekült státusszal rendelkeznek, és Óbecse község területén élnek, pénzügyi támogatást kapnak, 1.000 dollár értékben, mezőgazdasági gépezet és szerszámok beszerzésére, saját vállalkozásuk beindításához.

Ők azok a Regionális Lakásgondozás felhasználói, akik házaikat e program keretében kapták meg. Az elkövetkező időszakban pedig az Amerikai Humanitárius Fejlesztési Szervezet katolikus segélyszolgálata, a „Catholic Relief Services” által finanszírozott 13.000 dolláros gazdaságfelerősítő projektbe lesznek bevonva, melyet a belgrádi „Solidarnost” Segélyszervezet valósít meg.

A civil szervezet képviselői Óbecse község elnökével  társfinanszírozási megállapodást írtak alá, amely arra kötelezi a helyi önkormányzatot, hogy az finanszírozza egy háztartáshoz szükséges felszerelés és szerszámok beszerzését, a rendelkezésre bocsátott pénzeszközök 10 százalékában. Emellett bejelentették a segítséget azon családok részére is, akik még nem részesültek lakhatási támogatásban.

A felszerelés mellett, azok a családok, akik be lesznek kapcsolva a gazdaságfelerősítő programba, rövid tanfolyamokon vesznek majd részt, ahol a vállalkozásról, valamint a kisebb családi vállalatok vezetéséről kapnak tájékoztatást, ami hasznukra válhat a jövőben, más pályázatok esetében is.

A „Solidarnost” Segélyszervezet eddig több, mint 2.500 embert támogatott és tette lehetővé számukra, hogy munkájukkal jövedelmet valósítsanak meg, elhagyva ezáltal a szegénység zónáját.

 

Szerszám és gépezet saját vállalkozás beindítására Óbecse község 14 családjának
Még több hír ebből a kategóriából