Društvo

Dodeljena priznanja za najbolje đake OŠ „Sever Đurkić“

Vukašin Ljubojev | 7. jun. 2019. | 11:33 | Društvo

Bečejska Osnovna škola „Sever Đurkić“ ispratila je generaciju koja je prvi put sela u klupe 2011. godine, da bi nakon osam godina otvorila nova poglavlja u životu.

Svečanoj paradi i maturskoj proslavi, koja je održana u krugu ove osmoletke, prethodila je ceremonija dodela priznanja u Gradskom pozorištu u Bečeju, a potom i povorka ka ovoj osmoletki.

Ukupno 13 „severaca“ okitilo se „Vukovim diplomama“ i dodeljena je i 71 specijalna diploma, a kao iznenađenje, škola je dobitnicima Vukovih diploma poklonila tablete, dok je đak generacije, za koju je ove godine proglašena Tara Popov, dobila lap-top. Titula sportista generacije pripala je Aleksi Pantiću.

Nakon povorke maturanti su u dvorištu škole pustili balone sa željama, posle čega je usledilo veselje koje je pratio bogat program, tombola i didžej koji je bio zadužen za dobar provod.

Đaci koji su do juče bili najstariji učenici u školi za nekoliko meseci postaće najmlađi đaci srednjih škola. Pred njima je završni ispit koji započinje 17. juna testom iz srpskog jezika. Test iz matematike radi se 18. dok je kombinovani test planiran za 19. jun.

Dodeljena priznanja za najbolje đake OŠ „Sever Đurkić“
Ostale vesti iz ove kategorije