Közélet

80 gyermek egyenlőre nincs beiratva, két új nevelési-oktatási csoportra van szükség

Bogdanović Zorana | 2019. június. 10. | 12:37 | Közélet

A gyerekek beiratására az új munkaévre, az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézménybe 301 kérvény érkezett. Az óbecsei szülők megnövekedett érdeklődése miatt, 80 gyermeket egyenlőre nem lehet beiratni, mert az iskoláskor előtti intézménynek a meglévő 50 mellett, még két új nevelési-oktatási csoportot kellene nyitnia.

A beérkezett kérvények közül 218 Óbecséről, 40 Péterrévéről, 35 Bácsföldvárról, 2 Csikériáról, 5 Mileševóról és Dreáról, egy pedig Pecesorról való.

Az előző évhez képest idén megnövekedett azon 3-5 éves gyermekek szüleinek a száma, akik gyermeküket óvodába kívánják beiratni.

A helyi önkormányzat ezt jóvá is hagyta. Azonban várni kell a Pénzügyminisztérium beleegyezésére is, mivel ez a bérmasszát is növelné. Suzana Đukić, a község oktatással megbízott elnökhelyettese elmondta, hogy a helyi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy szeptembertől minden gyermek bekerüljön az óvódába.

A gyerekek rangsorolását az óvodai intézményekbe történő beiratkozásról és felvételről szóló jogszabály szerint végezték el, mondta Tatjana Mitić, a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója.

Hétfőtől június 14-ig azok a szülők, akiknek gyermekeit felvették az óvodába szerződést írnak alá az intézménnyel. A Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézményből azt üzenik a szülőknek, hogy az illetékes minisztérium döntése augusztus hónapban esedékes, és erről értesítik majd őket.

 80 gyermek egyenlőre nincs beiratva, két új nevelési-oktatási csoportra van szükség

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából