Közélet

A „Zdravko” tanulói orimatikával koronázták meg a projekt-oktatást

Ljubojev Vukašin | 2019. június. 13. | 11:42 | Közélet

Orimatika – az origámi és a matematika keresztezése, ez egy egyedi projekt, melynek kitalálója a Zdravko Gložanski Általános Iskola tanítónője,  Milena Gmijović, és amit tegnap exkluzíven ki is dolgoztak és be is mutattak televíziónknak. A diákok egész éven keresztül tanultak a baglyokról, és a kéthetes projekt-oktatás során tökéletesítették tudásukat erről a madárról.

A tanév kezdetén Milena Gmijović tanulóinak új generációját egy érdekes plakáttal várta, melyen baglyok voltak, a gyerekek neveivel. Ismert tény, hogy az óvodás csoportok mindegyikének van neve, éppen ezért  a tanítónőnek az az ötlete támadt, hogy összekötve az óvodát az iskolával, az 1.b osztályos tanulók csoportját „Baglyocskáknak” nevezte el.

Idővel, a tanulók érdeklődésének eleget téve, Milena tanítónő rájött, hogy a gyerekeket érdeklik a baglyokkal kapcsolatos témák.  Ezért a projekt-oktatás ideje alatt, a tanulók azt a feladatot kapták, hogy az információs-kommunikációs technológiák segítségével készítsenek plakátot, és tudjanak meg minél többet erről az egyedi madárról.

Azoknak a gyerekeknek, akiket érdekel az origámi, a papírhajtogatás művészete, alkalmuk lesz bekapcsolódni a tábor munkájába, amely hétfőn, június 17-én kezdődik, az óbecsei Népkönyvtárban. A tábor két hétig tart, és az óbecsei Tanítók Egyesülete szervezi. Az origámi-művészet kedvelői hétfőnként 13 és 16 óra között találkoznak, keddtől péntekig pedig 9 és 12 óra között.

A „Zdravko” tanulói orimatikával koronázták meg a projekt-oktatást

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából