Kultura

„Bečej noću“: Nezaboravan koncert za oko 23.000 posetilaca

Zorana Bogdanović | 16. jun. 2019. | 9:28 | Kultura

Treće izdanje festivala „Bečej noću“ sinoć je na Trgu oslobođenja okupilo oko 23.000 posetilaca, procenjuju organizatori.

Raznovrstan muzički program u centru Bečeja okupio je sve generacije opštine Bečej, ali i brojne posetioce iz Vojvodine.

Veoma je dobra manifestacija „Bečej noću“. Bio sam i prošle godine i tada sam se dobro proveo. Došao sam iz Stare Moravice.

Program centralne večeri festivala otvorila je Tijana Dapčević sa dečjim horom „Čarolija“, nakon čega je nastupio Dejan Cukić sa bendom Spori ritam. Njemu se na bini pridružila glumica Jelena Gavrilović, koja je zajedno sa njim otpevala obradu pesme Eve Braun „Bečej noću“, po kojoj je festival i dobio ime.

Oko dvadeset časova publiku je zabavljanja mađarska grupa „Ladanjbene 27“, da bi dva sata kasnije uz brojne ovacije na binu izašao legendarni sastav Parni valjak. Posetioci su zajedno sa Akijem pevali „Sve još miriše na nju“, „Zastave“, „Dođi“ i druge hitove ove zagrebačke grupe.

Posle ponoći za dobru zabavu pobrinuo se popularni alternativni sastav „S.A.R.S“ , čija numera „Lutka“ je proglašena za najemitovaniju pesmu u oblasti roka u prošloj godini.

Nekoliko minuta nakon ponoći, nebo nad centrom Bečeja obasjao je nezapamćeni vatromet. Festivalska atmosfera vladala je i u okolnim ulicama i ugostiteljskim objektima, koji su bili prepuni posetilaca. „Bečej noću“ je na veličanstven način zvanično otvorio letnju sezonu manifestacija u našoj opštini.

„Bečej noću“: Nezaboravan koncert za oko 23.000 posetilaca
Ostale vesti iz ove kategorije