Közélet

Az egykori közgazdászok megünnepelték, a fél évszázaddal ezelőtti ballagásukat

Bogdanović Zorana | 2019. június. 18. | 9:36 | Közélet

Az óbecsei Közgazdasági-Kereskedelmi iskola diákjai, mintegy harmincan, a középiskola padjait fél évszázddal ezelőtt hagyták el. Nemrég összegyűltek, hogy ezt meg is ünnepeljék.

A középiskolában szerzett barátokat nem felejtik el soha. A fiatalság legszebb évei ezek, melyekhez különféle anekdoták fűződnek, melyekre élvezettel emlékeznek vissza és mesélik el újra az ilyen találkozókon.

Az óbecsei középiskolába 1965. szeptember 6-án indultak el. Abban az időben, elmondásuk szerint, a könyvelési szaknak három tagozata volt – két vegyes és egy lánytagozat, hogy a diákok lemorzsolódása miatt, a második évben összevonhassák a két tagozatot.

Szívesen emlékeznek vissza az iskolai kirándulásokra, az egykori JSZSZK nagyobb városait látogatták meg, Skopljét, Bitolát, Ohridot, Sarajevót, Dubrovníkot. Az érettségi utazás, állításuk szerint, sok minden miatt volt specifikus.

Az iskola udvarában egy perces néma csenddel adóztak  elhunyt barátaik és tanáraik emléke előtt. A találkozót közös fényképpel örökítették meg, azzal a szándékkal, hogy jövőre, ugyanilyen létszámban, ismét összegyűljenek.

Az egykori közgazdászok megünnepelték, a fél évszázaddal ezelőtti ballagásukat

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

2019. június 18. | 12:45

Még több hír ebből a kategóriából