Privreda

Banca Intesa i Ekonomski fakultet u Subotici potpisali Protokol o saradnji

Redakcija TV Bečej | 19. jun. 2019. | 10:01 | Privreda

Banca Intesa i Ekonomski fakultet u Subotici potpisali Protokol o saradnji

Banca Intesa je sa Ekonomskim fakultetom u Subotici, Odeljenjem Univerziteta u Novom Sadu, potpisala Protokol o saradnji koji za cillj ima povezivanje mladih ekonomista, budućih ekonomskih stručnjaka sa bankarskim sektorom, inteziviranje primene akademskih dostignuća u poslovanju banke, zajedničko organizovanje naučno-stručnih istraživanja i projekata, kao i brojne druge oblike saradnje.

Protokol o saradnji su potpisali prof. dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu i Ana Minić, direktor Odeljenja za obuku i razvoj zaposlenih Banca Intesa.

 „Zaista nam je drago da Banca Intesa prepoznaje značaj ulaganja u mlade. Potpisivanjem protokola Ekonomski fakultet u Subotici stiče još jednog značajnog partnera, sa kojim možemo dodatno približiti teorijska i praktična znanja. Verujem da ćemo sa ekspertima Banca Intesa uspostaviti saradnju koja će podstaći razvoj karijere naših studenata i profilisati ih u ekonomiste poželjne na tržištu rada“, rekao je prof. dr Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu.

„U okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, Banca Intesa ima već izgrađenu praksu ulaganja u projekte u čijem fokusu je razvoj dece i mladih ljudi, kojima i pripada budućnost. Sa druge strane, svesni smo da je izgradnja i oblikovanje budućeg kadra jedna od ključnih tačaka i za uspeh Banke. Verujem da ćemo kroz saradnju sa Ekonomskim fakultetom u Subotici ne samo dodatno stimulisati razvoj i popularizaciju ekonomske nauke, već i pomoći nekim mladim ljudima da trasiraju svoj profesionalni put i pružiti šansu da postanu vrsni eksperti u svojoj struci“, izjavila je Sandra Lazarević, direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

Primena Protokola o saradnji između ostalog obuhvata organizaciju i realizaciju edukacija, naučno istraživačkog rada, stručne prakse, stipendiranje studenata, angažovanje eksperata Banca Intesa kao predavača na Ekonomskom fakultetu u Subotici, kao i angažovanje visokoobrazovanih i stručnih kadrova fakulteta za potrebe Banke.

Zahvaljujući saradnji Banca Intesa sa Ekonomskim fakultetom u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu, započetoj 2017. godine, studenti završne godine i tek svršeni diplomci već tri godine zaredom obavljaju stručnu praksu u u okviru različitih Odeljenja Sektora za poslovnu podršku i platni promet Banca Intesa. U planu je i zapošljavanje svršenih studenata u mreži ekspozitura banke u okviru Regionalnog centra Novi Sad, kao i usavršavanje studenata kroz različite aktivnosti Banca Intesa u sferi digitalnog bankarstva.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije