Sport

Strahinja Zlatić osvajač 4. Footballey turnira

Vukašin Ljubojev | 2. jul. 2019. | 12:34 | Sport

Na matičnom stadionu u Bačkom Petrovom Selu odakle je i potekao “Footballey” protekle nedelje odigran je četvrti turnir u ovom novom svetskom sportu.

Na turniru se takmičilo 15 sportista, nakon čega se kvalifikovalo deset igrača na učešće u grupnoj fazi. U dve grupe igralo se po sistemu svako sa svakim na po jedan set do 11 poena, sve do polufinalnih mečeva kada su se igrali na dva dobijena seta.

Ono što je želja osnivača ovog sporta jeste da se napravi iskorak, odnosno da se turniri ne odvijaju isključivo u Bačkom Petrovom Selu nego da se za početak ovakvo sportsko takmičenje proširi i na Bečej pa i na Vojvodinu, ujedno i da se ovaj sport omasovi.

Napravivši paralelu između fudbala i fudboleja i sam organizator priznaje da je ovaj sport mnogo teži, iscrpljujući i zahtevniji od fudbala.

Iako zahtevan sport, Derušek kaže da ne postoje treninzi koji bi potpomogli boljem igranju, već samo nadmetanje i takmičenje na mini turnirima, koji se odigravaju dok god vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Učesnici turnira podelili su sa nama utiske sa ovogodišnjeg takmičenja.

No, okrenimo se samom turniru. Nakon celodnevnog odigravanja mečeva i mnogobrojnih iznenađenja, u finalnoj utakmici susreli su se Strahinja Zlatić i Igor Jovanović, a nakon tvrde borbe i ravnopravnih snaga pobeda je pripala Strahinji Zlatiću koji je meč priveo kraju sa  2:1 po setovima 11:8,8:11,11:8.

Nakon turnira u Bačkom Petrovom Selu, vrlo je izvesno da će se uskoro futbolej zaigrati i u Bečeju u toku jesenjih dana.

 Strahinja Zlatić osvajač 4. Footballey turnira
Ostale vesti iz ove kategorije