Sport

Bečej još jednom stecište inostranih vaterpolista i velikana tog sporta

Vukašin Ljubojev | 4. jul. 2019. | 11:25 | Sport

Bečej, grad sporta a prvenstveno vaterpola, uporno potvrđuje taj epitet, jer u bazenima sportskog centra „Đorđe Predin Badža“ ne miruje voda ni u toku prepodnevnih ni poslepodnevnih časova.

Zahvaljujući sportskom kompleksu kraj Tise, gradskoj mirnoći, odličnoj smeštajnoj ponudi i prvom čoveku Vaterpolo saveza Vojvodine Goranu Krstonošiću, sve je više zainteresovanih sportista, prvenstveno plivača i vaterpolista za boravak i pripreme u Bečeju. Pored velikog broja domaćih klubova i reprezentacije Srbije, kroz Bečej su od početka leta prodefilovale i reprezentacije Crne Gore i Francuske, a od skora su u gostima i dva kluba iz Brazil Hebraika i Atletiko Paulistano.

Glavni organizator ove posete momaka i devojaka iz Sao Paula u Bečej jeste Sigmund Bogdan, trener vaterpolo kluba Hebraika, koji je igrao za Bečej pre nešto više od dvadesetak godina.

Kraj olimpijskog bazena u Bečeju sa trenerima iz Brazila našao se i jedan od najboljih vaterpolista sveta Igor MIlanović, koji nije krio zadovoljstvo što je ponovo u Bečeju.

Pored ekipa iz Brazila i kadetske reprezentacije Srbije, u narednom periodu u hramu sportova kraj Tise za sada se očekuju i ekipe iz Moskve, San Petersburga, Kijeva, i Barselone.

Bečej još jednom stecište inostranih vaterpolista i velikana tog sporta
Ostale vesti iz ove kategorije