Sport

Veliko interesovanje ekipa za premijerni turnir u nožnom tenisu

Vukašin Ljubojev | 4. jul. 2019. | 11:28 | Sport

Turnir u nožnom tenisu, dva na dva, pod nazivom „Bečej 2019“ juče je počeo sa odigravanjem na rekonstruisanom terenu centra za  Društveno i telesno vaspitanje „Partizan“ u Bečeju.

Na turnir se do 2. jula prijavilo 40 ekipa, što ovo takmičenje svrstava u jedno od ekipno najmasovnijih u našem gradu, pa se s tim u vezi očekuje i desetodnevno nadmetanje na mreži.

Osvrnimo se na pravila turnira i karakteristika terena: ekipu čine dva igrača u terenu sa jednom zamenom. Igra se na dva dobijena seta koji se igraju do 15 poena, dok se treći igra do 11. Teren je dimenzija 12 puta 4 metra, dok je mreža na standardnoj visini nožnog tenisa do jednog metra.

Prilikom prijema servisa obavezna su dva do maksimum tri dodavanja saigrača, a u toku igre dozvoljeno je samo jedno vraćanje lopte iz prve. Servis je takođe po standardnim propozicijama, izvodi se po dijagonali, a traje sve dok ekipa koja servira ne izgubi poen.

Zadovoljni odzivom organizatori napominju da će se u narednim godinama svakako potruditi da omasove turnir i po pitanju igrača, ali i po pitanju posetilaca.

Pobednike turnira u nožnom tenisu očekuju pehari, diplome i novčane nagrade. Prvaci turnira osvojiće 50 hiljada dinara, drugoplasiranima će pripasti 15 hiljada, dok će ekipa koja izbori treće mesto odneti sa turnira pet hiljada dinara.

Veliko interesovanje ekipa za premijerni turnir u nožnom tenisu
Ostale vesti iz ove kategorije