Egészségügy

A péterréveiek nagy többsége támogatta a vércukorszint-mérési akciót

Ljubojev Vukašin | 2019. július. 10. | 11:53 | Egészségügy

Péterréve lakosainak szerdán, idén először volt lehetőségük az ingyenes vércukorszint-mérésre. Az akciót, sorrendben nyolcadik éve szervezi „A falu jobb életéért” Polgári Egyesület és a „Cukorbetegség Elleni Küzdelem Egyesülete Óbecse községben”.

A cél az, hogy időpontkérés, többórás várakozás és  hosszú sorbanállás nélkül, a polgárok ellenőrizzék egészségüket, ugyanakkor megelőzésre és a vércukorszint szabályozására is szolgál, mondták a szervezők.

Az ilyen akciók mellett „A falu jobb életéért” Polgári Egyesület és a „Cukorbetegség Elleni Küzdelem Egyesülete Óbecse községben”, szakelőadásokat is szerveznek, hogy az érdeklődőknek ismertessék, hogyan tudják megtartani a normális vércukorszintet, és melyek a megelőző intézkedések.

Hogy a péterréveieknek mennyire könnyítik meg ily módon  az egészségi állapotuk egy részének átláthatóságát, és hogy igazából mennyire érdekeltek ebben, bizonyítja az a tény, hogy sokan álltak sorban, hogy ellenőrizzék a vércukorszintjüket.

A szerdai akció során Péterrévén 160 helybeli lakos ellenőrizte vércukorszintjét, ami, Velimir Čiplić, Óbecse község a „Cukorbetegség Elleni Küzdelem Egyesületének” titkára szerint, kitűnő létszám. Az ingyenes vércukorszint-vizsgálat következő akciója ezen a településen, augusztus közepén lesz megszervezve.

A péterréveiek nagy többsége támogatta a vércukorszint-mérési akciót

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából